Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-03@09:46:14 GMT

روایت علی دهکردی از معیشتِ غم‌انگیزِ هنرورها

تاریخ انتشار: ۵ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۳۹۷۷۸۱

روایت علی دهکردی از معیشتِ غم‌انگیزِ هنرورها

علی دهکردی بازیگر نام آشنای سینما و تلویزیون درباره شرایط کار در دوران کرونا گفت: در تمام مشاغل کار سخت شده است و بیش از آن که تصور کنیم کار بازیگری در این شرایط سخت شده با توجه به ویروس جهش یافته کرونا، واقعاً نگران کننده است. بازیگری در مقابل دوربین یا صحنه تئاتر تنها شغلی است که اجازه استفاده از ماسک ندارد و نه می‌توان فاصله اجتماعی را رعایت کرد و تدابیر بهداشتی و پروتکل‌ها را نمی‌توان به صورت کامل  رعایت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازیگری همراه با استرس و نگرانی

وی تأکید کرد: بازیگر از زمانی که گریم می‌شود بدون ماسک است تا کارش تمام شود. در کارهای تاریخی در فواصل مختلف هم امکان استفاده از ماسک برای بازیگر نیست واقعاً استرس و نگرانی بسیار زیادی وجود دارد. همه ما بعد از کار به خانه مراجعه می‌کنیم؛ خیلی از عزیزان ما در این حرفه در خانه بیماران (سرطانی، قلب و عروق و....) تحت درمان‌اند و نمی‌دانند وقتی به خانه بازمی‌گردند با توجه به تعدد افراد سرصحنه (گاهی صدها هنرور در صحنه حاضرند)، آیا ویروس را به خانه می‌برند، منتقل کننده‌اند یا خیر؟ واقعاً سخت است اما ما به احترام علائق مردم  به هنر و عشقی که به کارمان داریم، کار می‌کنیم.

دستمزدهای نجومی در سریال‌ها وجود ندارد

دهکردی درباره قضاوت غلط برخی بر دریافت پول‌های کلان از سوی بازیگران گفت: برخلاف آنچه که در جامعه به غلط جا افتاده که بازیگران پول‌های هنگفت دریافت می‌کنند، واقعاً در سریال‌های تلویزیونی این رقم‌ها وجود ندارد. گاهی ماه‌ها حقوق عوامل پرداخت نمی‌شود. به طور مثال خود من پروژه‌ای دارم که بخش عمده‌ای از دستمزد را نگرفتم و کار به پایان رسیده است. من به عنوان بازیگر خوشحالم اگر سر کاری‌ام ده‌ها نفر دیگر از عوامل مختلف سرکارند و کار هست که ساخته می‌شود و افرادی که خانواده را اداره می‌کنند بر سر کارند و چرخش معیشتی در این وانفسای فشار اقتصادی در هر کار وجود دارد و اگرنه فشار روانی روی ما به عنوان بازیگر بسیار زیاد است.

بازیگر سریال "۸۷ متر" تأکید کرد: متأسفم در کنار این فشاری که تحمل می‌کنیم، بازیگران پیشکسوت با کهولت و سن بالا جلوی دوربین می‌روند و در بی‌پناهی کاملاً مطلق در مقابل ویروس کرونا کار می‌کنند و عده‌ای پشت کامپیوتر در امنیت مطلق نقد شرایط موجود را می‌کنند. کار غیرمنصفانه‌ای است و این بی‌پناهی و فداکاری واقعی همه عواملی که جلوی دوربین‌اند را نادیده می‌گیرند.

معیشتِ غم‌انگیزِ هنرورها

وی درباره فعالیت هنرورها سر صحنه و معیشت غم‌انگیز این قشر از جامعه هنری تاکید کرد: هنرورها زندگی بسیار غم انگیزی دارند زیرا اگر دچار بیماری کرونا بشوند تمام حقوق یک سال‌شان را هم هزینه کنند برای درمان کفاف نمی‌دهد. این عزیزان حقوق و دستمزد روزانه کارگری دریافت می‌کنند اما سر صحنه، ماسک‌ها را برمی‌دارند و در فضای متراکم کار می‌کنند. اگر هنرورها نباشند فضای صحنه، خالی به نظر می‌رسد و کار به یک برنامه پلاتو تقلیل می‌یابد. امیدوارم در کنار تولیداتی که تلویزیون در دست دارد هنروران از طرف سازمان صدا و سیما یک حمایت جانبی  شوند.

روایت بازیگر سریال "سلمان فارسی" از تأثیر سریال‌های تاریخی

بازیگر سریال "سلمان فارسی" تصریح کرد: در شرایط کرونایی و سخت امروز دستمزد عوامل تا جایی که ممکن است به موقع پرداخت شود تا افراد در معیشت روزمره زندگی دچار مشکل نشوند. نظارت مالی وجود داشته باشد تا پول‌هایی که تهیه‌کننده دریافت می‌کند به عوامل داده شود. حمایت پزشکی از عواملی که دچار بیماری می‌شوند صورت گیرد. از هنروران و  بازیگرانی که نقش‌های کوتاه جانبی را عهده‌دارند حمایت شود تا اگر دچار بیماری شدند، دلگرمی داشته باشند. بسیاری از آن‌ها بیمه‌های رایج را ندارند. همه ما به خاطر علاقه به حرفه در این شرایط بسیار سخت کار می‌کنیم تنها عشق باعث حضور ما جلوی دوربین است؛ به خاطر مردم کار می‌کنیم و تا حدودی شرایط را پذیرفتیم.

 بازیگر سریال‌های تاریخی درباره ساخت آثار تاریخی و ضرورت تولید این نوع آثار در تلویزیون گفت: اگر در جامعه‌شناسی، تمدن‌ها مطالعه کنیم هیچ حکومتی بدون توجه به تاریخ امکان بقا و گسترش پیدا نکرده است. مفهوم تمدن را در شکل علمی ارکانی به وجود می آورند که یکی از آن‌ها هنر است هنر باعث می‌شود ارزش‌های واقعی گذشته استمرار یابد. اگر به تاریخ توجه نداشته باشیم همچنین به مشاهیر توجه نکنیم کم‌کم در ذهن نسل‌های بعدی کمرنگ و بی‌هویت می‌شویم و خیانتی است که به تاریخ و نسل‌های بعدی صورت می‌پذیرد.

سریال‌های عظیمی مثل "سلمان فارسی" که باید ساخته شوند

وی درباره ساخت سریال عظیم و بیگ‌پروداکشن "سلمان فارسی" خاطرنشان کرد: نه تنها باید سریال "سلمان فارسی" ساخته شود بلکه باید درباره مشاهیر و بزرگان شناخت نشده و مظلوم واقع شده تاریخ ایدئولوژیک ما نیز آثار تلویزیونی ساخته شود. باید به به مشاهیر ملی، میهنی و اساطیر ملی و میهنی توجه کنیم.

هنوز تصویر درستی از رستم دستان در فرهنگ ملی‌مان نداریم

دهکردی با اشاره به اینکه جای تأسف دارد هنوز تصویری از رستم دستان نداریم، گفت: متأسفم که  هنوز تصویر درستی از رستم‌دستان که در فرهنگ ملی ما جایگاه دارد و با فرهنگ مذهبی نیز عجین شده نتوانستیم، ارائه کنیم. به عقیده  من اگر سرِ سوزنی نگران و دلسوز گذشته، امروز و آینده فرزندان‌مان هستیم باید به تاریخ توجه کنیم و به شخصیت‌های تاریخی، ملی و مذهبی، توجه جدّی و واقعی داشته باشیم. به طور نمونه سیمرغ در تاریخ ما به ازای بیرونی نداشته است یا دیو سیاه و سفید اما نمادهای ارزشی فرهنگ‌سازی‌اند که باید به نسل آینده منتقل شود.

۵۸۵۸

کد خبر 1498541

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: تلویزیون سریال ایرانی بازیگران سینما و تلویزیون ایران بازیگر سریال سلمان فارسی سریال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۹۷۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرجی: در فصل ۵ «نون خ» هفت نفر دست و پایشان شکست/ صحبت کردن درباره فصل جدید زود است

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، نشست خبری عوامل سریال «نون خ ۵» با حضور مهدی فرجی تهیه‌کننده سریال صهبا شرافتی بازیگر نقش روناک، کاظم نوربخش بازیگر نقش سلمان و ماشاالله وروایی بازیگر نقش عمو کاووس و مسعود کریمی خضرا مدیر گروه طنز سیمافیلم امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت در اداره کل روابط عمومی سازمان صداوسیما برگزار شد.

مهدی فرجی در ابتدای این نشست با بیان اینکه در نظرسنجی‌ها مشهود بود «نون خ ۵» نسبت به فصل گذشته پرمخاطب‌تر بود افزود: از رئیس سازمان صداوسیما تشکر می‌کنم که این اجازه را دادند به خط قرمزها بپردازیم و در کنار لحظات شاد و کمیک نقد هم داشته باشیم. ما در سازمان دو خط قرمز یکی مسائل دینی و قومیت را در عین حال که مراقبت کردیم به آن پرداختیم اینکه اجازه دادند به قصه کولبرها بپردازیم اتفاق خوبی بود.

فرجی در پاسخ به اینکه آیا «نون خ» فصل ششم هم خواهد داشت؟ اظهار کرد: درباره فصل ششم الان صحبت کردن زود است. آقای آقاخانی پستی منتشر کردند که فصل پنجم پایان «نون خ» هست اما به نظرم هنوز صحبت کردن درباره فصل جدید زود است.

وی درباره ساخت سینمایی این سریال نیز گفت: درمورد سینمایی کار نه صحبت خاصی شده و نه تصمیمی برای ادامه ساخت این سریال در ورژن سینمایی گرفته شده است.

تهیه‌کننده «نون خ» درباره آسیب سعید آقاخانی و برخی عوامل سریال حین کار گفت: نزدیک به هفت نفر دست و پایشان شکست و آسیب جدی دیدند آقای آقاخانی هم آسیب دیدگی از ناحیه کمر داشتند و این اتفاق باعث شد ۱۰ روزی تعطیل شویم بعد ایشان برگشتند و البته نقششان هم تغییر کرد.

ماشاالله وروایی بازیگر نقش عموکاووس نیز در این نشست بیان کرد: شرایط کپرنشین‌هایی که دیدم برایمان سخت و ناراحت‌کننده بود. عموم مردم در استان‌ها سریال «نون خ» را دوست داشتند و تاکید داشتند درباره قومیت‌ها باز هم کار شود.

صهبا شرافتی بازیگر نقش روناک نیز در سخنانی گفت: فصل پنجم برای من چالش برانگیز بود از رانندگی اتوبوس که پایه دو نداشتم اما با کمک دوستان از پس آن برآمدم.

وی ادامه داد: فصل پنجم «نون خ» فضای متفاوتی داشت، پستی و بلندی داشت، چابهار زیبا رفتیم، سپس به کولبرها در فضای زمستانی رسیدیم و خودم کار را دوست داشتم امیدوارم که توانسته باشم به شخصه لبخندی را به لب بیاورم.

کاظم نوربخش بازیگر نقش سلمان نیز در سخنانی بیان کرد: خداراشکر با تمام سختی‌هایی که داشتیم به امید اینکه مردم «نون خ» را دوست خواهند داشت سریال را ساختیم و جلو رفتیم. خیلی خوب شروع و خیلی خوب تمام شد. امیدوارم فصل دیگر هم داشته باشد و در خدمت همه باشیم.

کریمی خضرا مدیر گروه تولیدات طنز سیمافیلم در ادامه این نشست اظهار کرد: سوژه امسال «نون خ» همان‌گونه که آقای فرجی گفت لبِ مرز بود. شاید برای دوستان سوال باشد وقتی درباره نماز قضای یکی از شخصیت‌ها صحبت می‌شد، برخی نکات چگونه طراحی شد؟ ما دیدیم که قصه‌ها با ظرافت طراحی شد. من در اولین جلسه‌ای که با آقای فرجی صحبت کردم برخی از این نکات مطرح شد. شاید فکر کنید این موارد سفارش سازمان بوده است اما کاملاً دغدغه خود آقایان فرجی و آقاخانی بود.

وی با اشاره مصدومیت عوامل این سریال با شوخی، گفت: در این سریال گروه جانبازان «نون خ» داشتیم و همه شخصیت‌ها به نوعی با مصدومیت‌های مختلفی در این فصل روبه‌رو بودند.

مدیر گروه تولیدات طنز سیمافیلم بیان کرد: سازمان صدا و سیما در این دوره اراده محکمی در تولیداتش داشت و باید از این اراده استقبال کرد.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1229039 برچسب‌ها سازمان صدا وسیما

دیگر خبرها

  • راز لگد تاریخی آقای مو طلایی بالاخره فاش شد!
  • بهبود رفاه و معیشت مشاغل کارگری راه‌ موثر مقابله با قاچاق است
  • مردان سلبریتی که فیلر تزریق کرده‌اند
  • روایت دو بازیگر زن از تحقیرشان توسط مردم
  • (عکس) استایل جالب بازیگر زن سریال «گاندو» در ترکیه
  • سخنگوی دولت: اولویت اساسی کار دولت و مجلس «توجه به معیشت مردم» است
  • اولویت اساسی کار دولت و مجلس «توجه به معیشت مردم» است
  • فیلم| جزئیات جدید از آسیب دیدگی سعیدآقاخانی در سریال «نون خ»
  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران؛ صدیقه سامی نژاد که بود؟ (+عکس)
  • فرجی: در فصل ۵ «نون خ» هفت نفر دست و پایشان شکست/ صحبت کردن درباره فصل جدید زود است